dinsdag , 23 juli 2024
Breakins News
Home » Artikelen » Elearning op Internet: Wim Hof

Elearning op Internet: Wim Hof

Beau van Erven Doorns durfde het ook aan. Onder het toeziend oog van Wim Hof enkele minuten in een ijskoud bad plaatsnemen. Anderen doen andere ‘extreme’ koudetrainingen. Enkele opvallende bezigheden van Wim Hof zelf:

  • In 1998 onder een 40 centimeter dikke ijslaag zwemmen, op de noordpool
  • In 1999 was dat niet meer voldoende, en deed het ergens anders onder een 50 meter dikke ijslaag.
  • In 2007 ging Wim naar Finland om een halve marathon op blote voeten te lopen. Temperatuur tussen de -20 en -30 graden Celsius onder 0.
  • Later in 2007 haalde hij het wereldrecord in-ijs-staan. Met zijn volledige lichaam tot aan zijn kin in een bak met ijsblokjes staan. De tijd: 70 minuten en 35 seconden.

Waarom doet Wim Hof dat?

Koude weersomstandigheden gecombineerd met ademhalingstechnieken zouden er voor zorgen dat het immuunsysteem beïnvloed zou kunnen worden. Lang leek deze theorie onzeker, maar inmiddels goed onderbouwd door meerdere internationale studies.

Het immuunsysteem kan daadwerkelijk een positieve manier worden beïnvloed met goede ademhalingstechnieken in combinatie met de koude omstandigheden. Geleidelijke gewenning zorgt ervoor dat ziekteverwekkers eerder worden uitgeschakeld.

Zelf deelnemen?

Krijg meer energie, een betere slaap, verlaag je bloeddruk of probeer andere lichamelijke klachten te verminderen. Met behulp van het elearning programma, te vinden op deze pagina kan je zelf aan de slag.

Check Also

Televisie kijken op je mobiel?

Niets is meer ondenkbaar meer met de hedendaagse techniek. Zo is ook het gedrag van …

TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.