woensdag , 3 maart 2021
Home » Artikelen » How-to: Een VPN-verbinding opzetten voor uw mediabox

How-to: Een VPN-verbinding opzetten voor uw mediabox

Het grootste kijkgemak voor films en series krijgt u natuurlijk met een Android Mediabox. Maar wat te doen als u bezorgd bent over uw gegevens? Het streamen van copyrightmateriaal is op het moment nog niet illegaal, in tegenstelling tot het downloaden via peer-to-peer programma’s als BitTorrent, maar uw gegevens zouden opgeslagen kunnen worden voor gebruik in toekomstige rechtszaken. Om dit te voorkomen kunt u een VPN-tunnel opzetten. In dit artikel leggen wij u kort uit wat een VPN-tunnel is en hoe u deze op kunt zetten voor uw Android mediaplayer.

Wat is VPN?

VPN is de afkorting voor Virtual Private Network. U kunt dit zien als uw eigen netwerk binnen een groter netwerk. Het gaat vaak om een beveiligde verbinding tussen twee netwerken via het internet. Bijvoorbeeld uw thuisnetwerk en het netwerk van uw werkgever. Een VPN-verbinding is een privétunnel tussen die twee netwerken. Het voordeel hiervan is dat er geen derde partijen mee kunnen kijken, bijvoorbeeld als u gebruik maakt van een openbare wifi-hotspot in de trein of een restaurant. Belangrijke privé-informatie wordt zo ontoegankelijk beveiligd voor meekijkers.

Uw verbinding beveiligen

Het opzetten van een VPN-tunnel voor uw mediabox begint bij het aanmaken van een account op VPN.ht. Dit is de VPN-service die wij al onze klanten aanraden in cominatie met een Android Mediabox.

Na het aanmaken van een account bij VPN.ht installeert uw de VPN.ht app op uw mediabox. Zodra u de app voor het eerst opstart, zult u gevraagd worden een server naar keuze te selecteren. Kies hierbij voor een server in Nederland, of zo dicht mogelijk bij Nederland. Het laatste wat nog rest is het invoeren van uw inlognaam en wachtwoord. Dit zijn dezelfde inloggegevens als op de website van VPN.ht. Uw mediabox is nu volledig beveiligd met een VPN-tunnel, en u hoeft zich geen zorgen meer te maken over de veiligheid van uw gegevens.

Zoals u ziet hoeft een veilige verbinding niet moeilijk te zijn! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Check Also

Elearning op Internet: Wim Hof

Beau van Erven Doorns durfde het ook aan. Onder het toeziend oog van Wim Hof …

TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.