zaterdag , 25 mei 2024
Breakins News
Home » Artikelen » How-to: Een VPN-verbinding opzetten voor uw mediabox

How-to: Een VPN-verbinding opzetten voor uw mediabox

Het grootste kijkgemak voor films en series krijg je natuurlijk met een Mediabox. Hiervoor is het Android besturingssysteem meest gebruikt. Maar wat te doen als je bezorgd bent over je gegevens, met name het beschermen van je eigen privacy? Het streamen van copyrightmateriaal is op het moment nog niet illegaal, in tegenstelling tot het downloaden via peer-to-peer programma’s als BitTorrent, maar uw gegevens zouden opgeslagen kunnen worden voor gebruik in toekomstige rechtszaken. Om dit te voorkomen kunt u een VPN tunnel opzetten. In dit artikel leggen wij u kort uit wat een VPN tunnel is en hoe u deze op kunt zetten voor uw IPTV Kastje.

Wat is VPN?

VPN is de afkorting voor Virtual Private Network. U kunt dit zien als uw eigen netwerk binnen een groter netwerk. Het gaat vaak om een beveiligde verbinding tussen twee netwerken via het internet. Bijvoorbeeld uw thuisnetwerk en het netwerk van uw werkgever. Een VPN-verbinding is een privétunnel tussen die twee netwerken. Het voordeel hiervan is dat er geen derde partijen mee kunnen kijken, bijvoorbeeld als u gebruik maakt van een openbare wifi-hotspot in de trein of een restaurant. Belangrijke privé-informatie wordt zo ontoegankelijk beveiligd voor meekijkers.

Uw verbinding beveiligen

Het opzetten van een VPN-tunnel voor uw mediabox begint bij het aanmaken van een account bij een VPN provider.Na het aanmaken van een account installeer je de app op de mediabox (het kastje waar bijvoorbeeld Kodi op draait). Zodra je de app voor het eerst opstart, zal gevraagd worden een server naar keuze te selecteren. Kies hierbij voor een server in Nederland, of zo dicht mogelijk bij Nederland. Het laatste wat nog rest is het invoeren van de persoonlijke inlognaam en wachtwoord. Dit zijn dezelfde inloggegevens als op de website van de VPN. De mediabox is vervolgens volledig beveiligd met een VPN tunnel.

Goedkoop tv kijken

Gratis tv kijken is het dus niet, wanneer je speciaal daarvoor een VPN verbinding gaat afsluiten. Goedkoop tv kijken kan ook door over te stappen naar een andere provider.

Check Also

Televisie kijken op je mobiel?

Niets is meer ondenkbaar meer met de hedendaagse techniek. Zo is ook het gedrag van …

TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.