dinsdag , 23 juli 2024
Breakins News
Home » Formule 1 op TV

Formule 1 op TV

Formule 1 op tv kijken deed je afgelopen seizoen 2021 hoogstwaarschijnlijk via Ziggo. Voor klanten van Ziggo internet en televisie was het helemaal mooi, ze konden namelijk gratis Formule 1 bekijken op het sport kanaal 14 van Ziggo. Alle Formule 1 sessie waren daar te bewonderen. De trainingen, kwalificaties en natuurlijk de live races waren er te bekijken. Dit allemaal is super mooi 4K beeld!

Wanneer je internet en televisie bij Ziggo af nam, maar bij een andere provider. Dan was er bij de meeste televisie providers de mogelijkheid om alsnog Formule 1 te bekijken. Hiervoor diende je echter een extra abonnement af te sluiten op Ziggo Sport Totaal. Hiermee haalde je maar liefst zes sportzenders in huis, waarbij er één gebruikt werd om alle Formule 1 sessies uit te zenden. Het mooie hiervan was dat er tussendoor geen reclames werden uitgezonden. Naast de Formule 1 wedstrijden, trainingen en kwalificaties, kon je ook genieten van Formule E en de IndyCar wedstrijden.

Formule 1 op tv in het jaar 2022

In het jaar 2021 had Ziggo de uitzendrechten voor de Formule 1 wedstrijden voor zenders zoals RTL weggekocht. Echter voor het jaar 2022 zitten er veranderingen aan te komen. Op het moment van schrijven is er op de website van Ziggo te lezen dat je Formule 1 in het jaar 2022 kunt kijken met Viaplay bij Ziggo. Op de website is te lezen dat het een update van 3 januari ’22 betreft.

Na de geweldige prestatie van Max Verstappen is het F1 nog populairder geworden in Nederland dan dat het al was. Voor het jaar 2022 zullen er dan ook veel Nederlanders graag alles van de F1 willen volgen. Hierdoor zal er tussen de televisie aanbieders en streamingdienst verschillende bedrijven zijn die graag F1 willen uitzenden en graag de uitzendrechten hiervoor willen kopen voor het jaar 2022.formule 1 op tv 2022

Welke zender Formule 1 in 2022

Op de website van Ziggo is op dit moment te lezen dat het aankomende Formule 1 seizoen te in Nederland live te bekijken is via de nieuwe streamingdienst Viaplay. Volgens de website zal Viaplay in het begin van maart 2022 van start gaan. Ziggo laat weten dat ze er allees aan doen om het hun klanten zo makkelijk mogelijk te maken om Formule 1 te kunnen kijken. Maar hoe of wat is er niet te lezen, omdat ze vermelden dat de samenwerking nog maar net begonnen is en eigenlijk nog onder constructie is op het moment van schrijven. In de nabije toekomst zullen ze hun klanten meer informeren, zodat er bij hun meer bekend is.

Wel is er vervolgens te lezen dat het voor Ziggo klanten mogelijk is om een abonnement op Viaplay te nemen. Hierbij is het mogelijk om deze dienst toe te voegen aan je televisie of internet pakket met een korting. Echter alle details staan er niet bij en zullen op een later tijdstip gedeeld worden.

Het lijkt er hierdoor op dat je als Ziggo klant in het seizoen 2022 extra zou moeten bij betalen om alles van de Formule 1 te volgen. Dit is voor veel mensen natuurlijk erg jammer, omdat er veel mensen zijn die juist voor Ziggo gekozen hebben als televisie provider omdat men er in 2021 gratis F1 bij kreeg.

Het meest complete Formule 1 aanbod bij Ziggo

Ziggo zal als geen ander begrijpen dat veel van hun klanten het enorm waardeerden dat ze Formule 1 in het televisie pakket hadden. Op de website van Ziggo is op het moment dan ook te lezen dat Ziggo sport op kanaal 14, ook in het jaar 2022 de meest complete zenden van Nederland zal zijn als het gaat om auto en motorsport.

Ze laten weten dat alle samenvattingen van de F1 er te bekijken zijn en dat de commentatoren Rob Kampues en Robert Doornbos dit jaar ook weer van de partij zijn. De talkshow blijft bestaan, alleen zal deze dit jaar anders zijn. Ziggo Sport Race Café zal naast F1 nu ook MotoGP, NASCAR en IndyCar racing gaan verslaan. Volgens Ziggo zitten hun klanten welke formule 1 fan zijn goed bij hun.

Echter is er helaas maar weinig te lezen over de live wedstrijden, trainingen en kwalificaties. Dit is vooral jammer omdat het hier vooral om draait bij de echte Formule 1 fans. Op de veel gestelde vragen pagina van Ziggo is echter wel al iets meer informatie te vinden.

Er is te lezen dat Ziggo de Formule 1 rechten niet in het bezit heeft voor het komende raceseizoen. Viaplay heeft na 9 jaar besloten om veel geld te besteden aan het opkopen van de uitzendrechten. Nu Max Verstappen het zo geweldig goed gedaan heeft, verwacht de partij vast en zeker dat er meer Nederlanders in het jaar 2022 Formule 1 willen kijken, waardoor ze in één klap enorm veel klanten zullen krijgen.

Tevens is er te lezen dat er in plaats van Formule 1 nog heel wat sport te bekijken is op de zender. Echter is het maar de vraag of de Formule 1 fans het kunnen waarderen. Deze dienen nu namelijk voor hun geliefde sport een extra abonnement af te sluiten bij Viaplay. Ondanks dat Ziggo laat weten dat dit heel eenvoudig is, zal het bij veel mensen niet gewaardeerd worden.

De kosten van Formule 1 bij Viaplay via Ziggo

Op de website van Ziggo is er te lezen dat het streamingabonnement €13,99 per maand zal gaan kosten. Wederom geven ze aan dat het voor hun klanten enorm eenvoudig zal zijn en dat ze kunnen rekenen op een korting.

De kosten van Formule 1 bij Viaplay via KPN

Op de website van KPN is ook te lezen dat hun klanten een Viaplay abonnement dienen af te sluiten om Formule 1 live te kunnen bekijken. Ook bij KPN wordt er aangegeven dat de abonnementsprijs €13,99 per maand zal bedragen. Op dezelfde pagina staat een kopje met: “Krijgen KPN klanten korting op Viaplay?”. Hier wordt echter geen antwoord op gegeven, alleen dat men zich dient in te schrijven op hun nieuwsbrief om als eerst op de hoogte gebracht te worden.

Tevens geven ze nog aan dat er voordelen zijn om Viaplay bij KPN af te nemen. Echter blijken de voordelen niet zo enorm voordelig te zijn. Alle betalingen op 1 factuur en alle entertainmentdiensten bij elkaar op 1 plek zijn nu niet enorme voordelen.

Viaplay rechtstreeks bestellen om F1 te kijken

Bij het lezen van de websites van televisie aanbieders, lijkt het erop dat ze zo veel mogelijk voordelen willen benoemen en overduidelijk willen maken hoe gemakkelijk het is om een Viaplay abonnement via hun afte nemen. Zou het niet eenvoudiger en voordeliger zijn om rechtstreeks bij Viaplay een abonnement af te nemen?

Op de website van Viaplay van Nordic Entertainment Group Sweden AB, is op dit moment echter weinig te lezen over de mogelijkheden. De website heeft enkel een home pagina waarop vermeld staat dat Viaplay 1 maart beschikbaar zal zijn. Tevens staat er vermeld dat men ze kunnen volgen op Instagram en Facebook. Tevens is het mogelijk om via e-mail contact met ze op te nemen. Echter blijkt er op hun Facebook pagina ook erg weinig informatie te staan.

Op hun Engelstalige website is echter wel meer informatie te vinden in het help gedeelte. Zo is er bijvoorbeeld te lezen dat hun diensten voor consumenten zijn. Tevens blijkt het mogelijk om op twee apparaten tegelijk te streamen met een abonnement van Viaplay.viaplay formule 1 abonnement delen

Formule 1 bij Viaplay goedkoper door te delen in abonnementskosten

Doordat het mogelijk is om op twee apparaten tegelijk te streamen, zal de mogelijkheid bestaan om de kosten van een abonnement met iemand anders te delen. Door met een andere persoon de abonnementskosten te delen zal het voor veel mensen in het jaar 2022 een stuk goedkoper zijn om Formule 1 te kunnen kijken. Natuurlijk op de klanten van Ziggo na dan, welke het eerder nog gratis is hun televisie pakket hadden. Voor de Formule 1 fans welke bij een andere provider tv afnemen of helemaal geen tv provider hebben, zullen er vast en zeker veel blij zijn met het lage bedrag van €13,99 per maand. Welke je dus ook blijkt te kunnen delen met iemand anders, waardoor en nog geen zeven euro per persoon per maand betaald dient te worden.

Wat kun je allemaal met een Viaplay abonnement naast F1 kijken?

Het is natuurlijk helemaal geweldig dat je straks voor een zeer laag bedrag per maand Formule 1 kunt bekijken bij Viaplay. Maar naast de racewedstrijden uit de F1, krijg je er nog heel wat sport spektakel bij! Zo kun je er onder andere het volgende bekijken bij Viaplay:

  • Formule 1
  • Films en series van de studio’s Sony, MGM en independent studio Wiip.
  • Viaplay Originals, bestaande uit 30 films en series.
  • Engelse Premier League (vanaf augustus dit 2022)
  • De Duitse Bundesliga
  • PDC-wereldkampioenschap darten
  • Matchroom snooker en pool
  • KSW mixed martial arts
  • Italiaanse Serie A en Zweedse Damallsvenskan vrouwenvoetbalf1 live en on demand

F1 live en on demand bij Formula1.com

Ook bestaat er de mogelijkheid om alle F1 races live te bekijken door een abonnement af te sluiten bij de website formula1.com. Voor het bedrag van €64,99 per jaar kun je alle F1 races live bekijken met hun livestreams. Tevens bestaat er de mogelijkheid om toegang te krijgen tot alle F1 onboard camera’s.

TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.