zaterdag , 15 juni 2024
Breakins News
Home » Samen kijken naar Netflix

Samen kijken naar Netflix

Samen kijken naar Netflix is tegenwoordig ook mogelijk als je niet bij elkaar in dezelfde ruimte aanwezig bent. Ideaal als je niet fysiek bij mensen aanwezig kunt zijn, maar wel samen een filmpje of serie wil bekijken op Netflix. Waarbij het beeld gesynchroniseerd is, waardoor jullie ter gelijker tijd exact hetzelfde kunnen bekijken.

samen kijken netflix

Samen naar Netflix kijken met Teleparty en een internetbrowser

Om samen naar Netlfix te kunnen kijken is er helaas geen optie binnen Netflix beschikbaar, zoals Disney Plus bijvoorbeeld wel heeft met “Disney Plus GroupWatch”. Bij Netflix dien je gebruik te maken van de browser extensie Teleparty, welke werkt met de internetbrowsers Chrome, Microsoft Edge en Opera. Welke je helaas alleen op je laptop of desktopcomputer kunt gebruiken. Deze functie is op dit moment dan ook helaas niet beschikbaar voor IOS of Android smartphones, tablets, smart TV’s of gameconsoles.

toevoegen aan browser

Hoe Teleparty werkt

Let erop dat iedereen die mee wil kijken, de Teleparty extensie nodig is. Tevens is iedereen een geldig Netflix profiel nodig. Dit Netflix profiel mag van eenzelfde account zijn, als het account het toe laat om tegelijkertijd van verschillende profielen gebruik te maken.

 1. Ga in Chrome, Microsoft Edge of Opera naar https://www.teleparty.com/.
 2. Klik op de rode knop “Install Teleparty” welke je in de rechterbovenhoek kunt vinden.
 3. Instelleer daarna de extensie in je browser.
 4. Open een film of serie in Netflix
 5. Klik in je browser onder extensies op het rode “TP” logo.
 6. Klik op “Start Party” om een party te starten.
 7. Deel de party URL met de mensen met wie je samen wilt kijken.
 8. Diegene die de URL van jou ontvangen heeft dient op de URL te klikken.
 9. Hierna dient diegene die uitgenodigd is op het rode “NP” browser extensie logo te klikken in de browser. Waardoor diegene direct in de party terecht zal komen.

De voordelen van Teleparty

Ondanks dat het gebruik van een browser extensie beste wel omslachtig is en het vervelend is dat deze alleen op een laptop of desktopcomputer te gebruiken is. Zijn er ook een aantal voordelen te vinden aan de Teleparty browser extensie.

 1. Je kunt met tot maximaal 1000 personen tegelijk samen kijken. Of het fijn kijken is met zo veel mensen tegelijkertijd is een tweede. Maar het is bijvoorbeeld wel erg handig dat je met bijvoorbeeld 10 mensen kunt kijken. Dit is namelijk niet mogelijk met “Disney Plus GroupWatch” waarbij je maar maximaal 6 mensen kunt uitnodigen.
 2. Teleparty is naast Netflix ook te gebruiken met HBO, Hulu en Disney Plus. Let er wel op dat iedereen die mee wil kijken van iedere streamingdienst een geldig account dient te hebben.
 3. Naast het uploaden van screenshots, emoijs en GIF’s, is het ook mogelijk om met elkaar te chatten.
 4. Je kunt ervoor kiezen dat iedereen de film of serie op pauze kan zetten en terug kan spoelen, of dat jij de enige bent die zulke bevoegdheden heeft.

Verder is Teleparty beschikbaar in ieder land waar je Netflix kunt kijken en is het helemaal gratis om te gebruiken. Al bij al is deze extensie dus zeker de moeite waard als je over een laptop of desktopcomputer beschikt.

TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.