zaterdag , 15 juni 2024
Breakins News
Home » Samen kijken naar Videoland

Samen kijken naar Videoland

Samen kijken naar videoland is natuurlijk mogelijk wanneer je met meerdere mensen in één ruimte aanwezig bent. Maar het is niet altijd mogelijk om bij elkaar in één ruimte te zijn, bijvoorbeeld door regelgeving of gewoon weg omdat jullie erg ver vanaf elkaar wonen. Dit hoeft er echter niet voor te zorgen dat jullie niet samen een serie of film op Videoland kunnen kijken. Het is namelijk mogelijk om samen naar videoland te kijken op afstand.
videoland party

Hoe samen kijken naar Videoland op afstand

Op afstand samen kijken naar Videoland is helaas niet mogelijk binnen Videoland zelf. Deze streamingdienst heeft namelijk (nog) geen optie zoals bijvoorbeeld “GroupWatch” van Disney Plus. Bij Videoland is het tegelijkertijd samen naar een serie of film kijken net iets lastiger en niet voor iedereen mogelijk.

Samen kijken alleen mogelijk met de Google Chrome browser

Dit is direct de reden waarom het samen op afstand naar Videoland kijken, niet mogelijk is voor iedereen. Het is namelijk alleen maar geschikt voor de mensen die Videoland kunnen kijken in een browser en dan speciaal de Google Chrome browser.

Hierdoor is het alleen mogelijk om van deze optie gebruik te maken wanneer iedereen waarmee je samen wilt kijken. In het bezit is van een laptop of desktopcomputer waar Google Chrome op geïnstalleerd is.

Je dient namelijk net zoals bij “Teleparty” voor Netflix een browser extensie te downloaden. In dit geval gaat het om de browser extensie “Videoland Party” welke op het moment van schrijven alleen beschikbaar is voor de Google Chrome browser.samen kijken videoland op afstand

Hoe samen kijken met Videoland Party werkt

  1. Zorg dat je op een laptop of desktop de Google Chrome browser geïnstalleerd hebt.
  2. Open vervolgens de Google Chrome browser en surf naar de Videoland Party extensie.
  3. Klik op de blauwe knop “Toev. Aan Chrome” om vervolgens de Videoland Party extensie aan Chrome toe te voegen.
  4. Surf vervolgens in Chrome naar Videoland en kies een film uit welke jullie samen willen kijken.
  5. Klik vervolgens op de eerder toegevoegde extensie “Videoland Party” om een party aan te maken.
  6. Bij het aanmaken van een party zul je een party-id ontvangen. Deze party-id dien je te delen met de mensen waarmee je samen naar Videoland wilt gaan kijken.
  7. Diegene waarmee jij samen wilt gaan kijken dient ook de Videoland party extensie geïnstalleerd te hebben. Zodat ze binnen Videoland naar dezelfde film kunnen surfen als die jij hebt uitgekozen. Om vervolgens bij de film op de Videoland party extensie te klikken en met het door jou gestuurde party-id, jouw aangemaakt party te joinen.
  8. Op dit punt is het mogelijk om samen met elkaar te chatten en ter gelijker tijd naar dezelfde film te kijken.

Iedereen heeft een eigen Videoland profiel nodig

Net zoals bij andere streamingdiensten is het ook bij Videoland noodzakelijk dat iedere deelnemer over een eigen Videoland profiel beschikt. Dit kan een geheel eigen abonnement zijn of een profiel van eenzelfde Plus of Premium abonnement. Waarbij het mogelijk is om met twee of vier apparaten tegelijkertijd te kijken.

TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.