dinsdag , 23 juli 2024
Breakins News
Home » Samen kijken naar Prime

Samen kijken naar Prime

Samen kijken naar Amazon Pime Video is nu ook mogelijk wanneer je niet bij elkaar in een ruimte aanwezig bent. Net zoals Disney Plus “GroupWatch” heeft, waarmee je met vrienden en familie op afstand samen films en series kunt bekijken. Kun je nu met Videoparty samen tegelijkertijd genieten van alles wat Amazon Prime Video te bieden heeft. Waarbij het zelfs mogelijk is om met een enorm grote groep van maximaal 100 mensen samen te kijken.

Amazon Prime Videoparty

Met de optie Videoparty van Prime Video is het mogelijk om virtueel met bekenden synchroon in een groep films en series te bekijken. Waarbij het ook mogelijk is mogelijk is om met elkaar te chatten tijdens het kijken. Hierdoor kan het dan ook behoorlijk druk worden wanneer je daadwerkelijk met het maximaal aantal personen van 100, samen tegelijk aan het kijken bent. Echter in een kleinere groep is de chatfunctie wel een erg leuke toevoeging aan het samen kijken.

videoparty amazon prime

Hier dien je rekening mee te houden bij het gebruik van Prime Videoparty

Om mee te kunnen kijken dien je de film of serie zelf te huren of te kopen, tevens is de content van een Amazon Prime lidmaatschap of Prime Video abonnement inbegrepen. Hier dien je dan wel een geldig abonnement voor te hebben.

Dit geldt trouwens voor iedere persoon die mee wil kijken in de groep. Het is dus niet zo dat één iemand de content heeft aangeschaft via Prime Video en dat de rest gratis mee kan kijken. Hier verschilt het virtueel in een groep kijken het meest van in het echt samen kijken.

Samen kijken naar Prime is alleen mogelijk in hetzelfde land als de host

Ondanks dat het mogelijk is om met personen samen te kijken die niet bij jou in de buurt zijn, dienen alle mensen van de groep in hetzelfde land abonnee te zijn als diegene die de party gestart heeft. Tevens is het op het moment zo dat personen die mee willen kijken ook daadwerkelijk in hetzelfde land aanwezig dienen te zijn.

Helaas is het hierbij ook niet mogelijk om net te doen alsof je in hetzelfde land aanwezig bent door een VPN-service te gebruiken. Doordat er een foutmelding in beeld komt wanneer je gebruik maakt van een VPN.samen kijken prime

Niet op alle apparaten te gebruiken

Prime Video Videoparty’s zijn op het moment niet beschikbaar op alle apparaten. Zo is het niet mogelijk om Videoparty te gebruiken op een Playstation of Xbox, smart tv, smartphone of tablet. Het is in Nederland dan ook alleen op een desktop of laptopcomputer te gebruiken door te surfen via een browser. Waarbij de Safari en Internet Explorer browsers hiervoor niet te gebruiken zijn.

Videoparty starten

  1. Zoek een film of serie uit.
  2. Selecteer Videoparty.
  3. Kies een gebruikersnaam.
  4. Videoparty aanmaken aanklikken.
  5. Deel de Videoparty link met de personen waarmee je samen wilt kijken.

Meekijken met een Videoparty

  1. Klik op de link die je hebt ontvangen.
  2. Voor een gebruikersnaam in.
  3. Klik op “Deelnemen aan Videoparty”.
TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.