zaterdag , 15 juni 2024
Breakins News
Home » Samen kijken naar NPO

Samen kijken naar NPO

Samen kijken naar NPO terwijl men niet bij elkaar in één ruimte hoeft te zijn werd mogelijk met “NPO Samen”. Bij het intreden van de eerste lockdown maatregelen ten gevolge van de coronapandemie, heeft de NPO een experiment opgezet om mensen op afstand met elkaar naar NPO te laten kijken. Aangezien mensen niet meer in grote groepen bij elkaar in één ruimte aanwezig konden zijn. Een service vergelijkbaar met die van diverse streaming diensten zoals Amazon Prime en Disney plus. Welke in tijden van lockdowns een ideale manier waren om toch gezellig samen een filmpje, serie of programma te bekijken.

samen kijken npo

Omdat de maatregelen omtrent de coronapandemie versoepeld zijn. Bleek er niet meer zo veel animo te zijn bij de NPO kijkers om samen op afstand te kijken. Waardoor de NPO heeft besloten om de functie “NPO Samen” stop te zetten. Op het moment van schrijven is NPO Samen dan ook niet meer beschikbaar. Maar omdat de coronamaatregelen weer strenger worden, zou het zomaar zo kunnen zijn dat er juist wel weer animo komt voor deze functie en het experiment wellicht wel wordt voortgezet.

NPO samen alleen werkzaam met een browser

NPO samen is snel beschikbaar geworden voor het publiek, waardoor het kon voorkomen dat het niet altijd even goed werkte. Hierdoor was het nog in de bèta versie, waarbij men er wel op kort termijn gebruik van kan maken, maar dat er probleempjes kunnen ontstaan. Ondanks de bèta versie, werkte de service aardig goed. Het grootste nadeel was echter dat het alleen te gebruiken was met een internetbrowser. Waardoor het niet mogelijk was om “NPO samen kijken” rechtstreeks te gebruiken inde app.

npo samen kijken

Hoe NPO samen kijken werkt

  1. Door de NPO website te openen via een browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Microsoft Edge of Mozilla Firefox.
  2. Eenmaal op die website van NPO dient er een programma uitgekozen te worden welke jullie samen met elkaar op afstand willen bekijken.
  3. Rechtsboven in het scherm op de programma pagina dient er op het icoontje te klikken van “NPO samen”.
  4. Typ een naam in en klik vervolgens op de oranje link.
  5. Deze link kun je vervolgens delen met de mensen waarmee je samen wil kijken.

Waar op letten met samen kijken naar NPO op afstand

Diegene die het te kijken programma uitkiest en de groep aanmaakt, heeft de regie over wat de gehele groep te zien krijgt. De maker van de groep kan er namelijk voor kiezen wanneer het programma op pauze gezet wordt. Het beeld loopt namelijk synchroon, waardoor iedereen op hetzelfde moment naar het programma kijkt. Waarbij het beeld dus voor iedereen stil zal komen te staan als de maken van de groep op de pauze knop drukt.

NPO samen alleen voor een kleine besloten groep mensen

Bij diverse streamingdiensten is het mogelijk om in grote groepen samen te kijken, dit is echter niet mogelijk met NPO Samen. Daar is het namelijk mogelijk om met maximaal 4 personen samen te kijken.

TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.