dinsdag , 23 juli 2024
Breakins News
Home » Samen kijken in FaceTime

Samen kijken in FaceTime

Samen kijken naar een film of serie met het gebruik van Facetime is nu heel eenvoudig mogelijk door de lancering van SharePlay in FaceTime. Met SharePlay is het naast het op afstand samen kijken naar films en series ook mogelijk om samen te luisteren naar muziek. Deze functie is toegevoegd in de versie iOS 15.1 en op de iPadversie iPadOS 15.1, welke sinds 25 oktober 2021 beschikbaar zijn gekomen. Waardoor je vanaf nu van deze functie gebruik kunt maken op je iPhone of iPad.

Tevens is het mogelijk om gebruik te maken van SharePlay op een Apple TV. Let er hierbij wel op dat je apparaat beschikt over de laatst nieuwe tvOS versie.samen kijken facetime

Samen op afstand kijken met Apple SharePlay en FaceTime

Door SharePlay is het mogelijk geworden om tijdens een FaceTime gesprek samen naar een film te kijken. Tijdens het kijken naar de film blijft het overigens gewoon mogelijk om met elkaar te praten. Waardoor het samen kijken met FaceTime erg in de buurt komt van het daadwerkelijk samen film kijken waarbij jullie bij elkaar zijn in plaats van op afstand.

Het mooie van SharePlay is dat er bekend is gemaakt dat diverse andere applicaties ook ondersteuning zullen gaan bieden voor deze mogelijkheid. Zo is het of zal het in de nabije toekomst mogelijk zijn om Shareplay bijvoorbeeld in de TikTok, HBO Max, Twitch, Apple TV of de Disney Plus applicatie te gebruiken.

Hoe je een film of Tv-programma samen kunt kijken in een FaceTime gesprek

Start een FaceTime gesprek zoals je normaal gesproken doet op je iPad of iPhone. Wanneer het gesprek gestart is kun je vanaf de onderrand van het scherm omhoog vegen, waardoor het mogelijk zal worden om een andere app te openen welke geschikt is voor videostreaming. Tenminste de apps waarbij je gebruik kunt maken van Share Play.

Door vervolgens een film, serie of televisieprogramma uit te kiezen en op de afspeelknop te klikken. Zal het samen kijken beginnen, waarbij het soms nog nodig is om op “SharePlay” aan het tikken.

Hoe je mee kunt kijken met SharePlay in een FaceTime gesprek

Wanneer je met iemand in een FaceTime gesprek aanwezig bent, die een film, serie of televisieprogramma opstart met SharePlay. Dan kun je eenvoudig meekijken door op “Open”te klikken naast “Meld je aan bij SharePlay”. Wanneer de videostreaming applicatie is geopend dien je op “Meld je aan bij SharePlay” te klikken. Waarbij het mogelijk is om terug te gaan naar het FaceTime gesprek, door op het beeld in beeld-tegel te klikken welke te vinden is bovenin de videostreaming app.shareplay in facetime

Waar op letten bij samen kijken in FaceTime

  1. Bij diverse videostreaming applicaties dien je beide een geldig abonnement te hebben om samen te kunnen kijken. Soms is het hierbij nodig dat jullie een abonnement uit één bepaald land dienen te hebben.
  2. Iedereen die meekijkt kan een film, serie of televisieprogramma pauzeren, terugspoelen of vooruit spoelen. Deze acties zullen voor de gehele groep merkbaar zijn, omdat jullie synchroon samen kijken op afstand.
  3. Het kan voorkomen dat niet alle FaceTime functies in alle landen beschikbaar zijn.
TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.