maandag , 27 maart 2023
Home » Artikelen » How to: Het perfecte telefoonabonnement kiezen tegen een lage prijs

How to: Het perfecte telefoonabonnement kiezen tegen een lage prijs

We worden doodgegooid met reclames van telecomproviders en allemaal zeggen ze dat zij de beste deal voor jou hebben, maar hoe weten we nou wie er gelijk heeft? Maak gebruik van dit stappenplan en beperk de risico’s voor jezelf zodat jij écht de beste deal krijgt.

Stap 1: Belgedrag

Abonnementen zijn gebaseerd op het aantal MB’s en belminuten dat je per maand verbruikt. De duurste telefoons worden gekoppeld aan de abonnementen met de meeste belminuten en MB’s zodat het eenmalige initiële bedrag nog steeds laag kan blijven. Echter is het maandbedrag wel veel hoger hierdoor. Vraag jezelf dus af hoeveel je belt, sms’t en het internet op je telefoon gebruikt.

Stap 2: Geen intensieve telefoongebruiker?

Als je niet veel belt, sms’t en het internet gebruikt op je telefoon is het verstandig om niet voor een bundel te kiezen die heel veel MB’s en belminuten/sms’jes bevat. In een situatie als deze is het verstandig om te kiezen voor een Sim Only abonnement.

Stap 3: Wil je per se overstappen van provider?

Misschien heb je al een abonnement en ben je gewoon tevreden over de huidige gang van zaken. In dit geval is het slim om te verlengen bij deze provider. Bel je huidige provider even op en vertel dat je erover nadenkt om naar een andere provider te gaan omdat die lagere prijzen hanteren. De kans is zeer groot dat je voor hetzelfde pakket als je nu hebt een lager bedrag gaat betalen.

Stap 4: Bereik

Verder is het van groot belang dat je met je nieuwe abonnement wel goed bereik hebt. Als je goed bereik heeft kan je bellen, sms’en en internet gebruiken op je telefoon maar bij slecht bereik valt dit allemaal weg. Het bereik per provider kan je controleren op verschillende websites, let vooral op dat de betreffende provider een goed bereik biedt in je woonplaats.

Stap 5: Vergelijken

Nu je bovenstaande stappen hebt doorlopen is het tijd om de verschillende providers te vergelijken via telefoonabonnementen.nl. Via deze website ben je er zeker van dat je een goedkoop telefoon abonnement hebt dat op maat gemaakt is voor jou.

Check Also

Televisie kijken op je mobiel?

Niets is meer ondenkbaar meer met de hedendaagse techniek. Zo is ook het gedrag van …

TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.