woensdag , 20 oktober 2021
Home » Artikelen » iMac kampt met internetproblemen

iMac kampt met internetproblemen

apple-imac
Wanneer u een iMac in uw bezit heeft, mag u verwachten dat de computer naar behoren blijft functioneren. Een iMac is over het algemeen duurder dan de gemiddelde laptop van andere merken dan Apple, waardoor uw verwachtingen hoog zullen liggen. Toch kunt u ook met een iMac te maken krijgen met problemen, denk bijvoorbeeld aan internetproblemen. Internetproblemen op uw iMac kunnen in verschillende vormen voorkomen, denk bijvoorbeeld aan een ethernetpoort die niet werkt, de Wifi-antenne die geen verbinding wil maken met bepaalde netwerken, enzovoorts.

In sommige gevallen worden de internetproblemen op een iMac veroorzaakt door uw provider, bijvoorbeeld als er sprake is van een grote storing in de omgeving van uw woning. U kunt in dit geval kijken op de accounts op sociale media van een aanbieder, om te zien of de storing hier gemeld wordt.

Hoe kan ik internetproblemen op mijn iMac verhelpen?

Door het grote aantal potentiële oorzaken van internetproblemen op een iMac is het erg lastig om een vaste oplossing voor de internetproblemen aan te duiden. U kunt de iMac in ieder geval een keer opnieuw opstarten, de Wifi-antenne tijdelijk uitschakelen en na een minuut opnieuw inschakelen, enzovoorts. Probeer ook eens verbinding te maken met een ander netwerk, wellicht licht de fout bij de router van het specifieke netwerk. Of probeer verbinding via een ethernetkabel te maken, om te achterhalen of de Wifi-antenne van uw iMac nog goed werkt.

Mochten dergelijke oplossingen geen effect hebben, dan kunt u hulp zoeken van een externe reparateur of de Apple Store in een van de grote steden. Het nadeel is dat u hierbij vaak lang moet wachten, voordat u de iMac gerepareerd terug heeft. Een iMac laten repareren bij PCservice of een andere computerreparateur verloopt vaak sneller, zodat u uw werkzaamheden snel weer op kunt pakken.

Internetproblemen als gevolg van een update

Heeft u last van internetproblemen na het updaten van de software op uw iMac? Zet een oude versie terug en wacht tot de software opnieuw van een update voorzien wordt.

Check Also

Televisie kijken op je mobiel?

Niets is meer ondenkbaar meer met de hedendaagse techniek. Zo is ook het gedrag van …

TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.