zaterdag , 15 juni 2024
Breakins News
Home » Artikelen » Mobiele internetbundels steeds duurder

Mobiele internetbundels steeds duurder

Sinds de opkomst van het mobiele internet hebben veel telecomproviders het heel lastig en is het traditionele verdienmodel niet meer interessant. SMS is volledig overbodig geworden door internet diensten als WhatsApp en daardoor zijn de inkomsten in die tak hard teruggelopen. Een logisch gevolg is natuurlijk dat de providers hun verdienmodel verschuiven naar de tak “mobiel internet”. Door de opkomst van de smartphone werd het mobiele internet voor veel mensen toegankelijker en daardoor het gebruik van mobiel internet ook. De bijkomende trend dat er steeds meer websites, webshops en apps bij kwamen en het gebruik daarvan toenam, zorgt voor een explosieve groei in de mobiele internet wereld. De telecomproviders zien dit ook en de prijzen gaan nu langzaam omhoog, veel mensen zijn namelijk ook afhankelijk van het (mobiele) internet geworden en zijn daardoor bereid meer te betalen.

Dagelijkse bezigheden via internet

Zoals gezegd zijn veel mensen afhankelijk geworden, denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van je werk via je mobiele telefoon. Mails controleren, internet bezoeken om nog even een deal af te ronden etc. Maar ook privé zijn veel zaken nu via het internet en via de smartphone te doen, denk bijvoorbeeld aan het streamen van films en video’s en zelfs TV kijken gebeurd via de mobiele telefoon. Dit kost natuurlijk enorm veel mobiele data en daardoor zijn steeds grotere internet bundels noodzakelijk! Maar hoe kun je hier nou op besparen? Ons advies luidt om op internet alle providers met elkaar te vergelijken, vergeet niet dat de goedkoopste niet altijd de beste hoeft te zijn en vraag jezelf dus af waar je naar opzoek bent voor je een abonnement afsluit.

Een andere optie om tegen lagere kosten hetzelfde te krijgen is te gaan voor een sim only abonnement met een internetbundel. De kosten voor een sim only abonnement liggen namelijk aanzienlijk lager dan een telefoon abonnement! Je zal dan wel een tweedehands smartphone aan moeten schaffen of verder moeten gaan met je huidige smartphone. Zolang deze nog in goede staat verkeerd is dat natuurlijk geen enkel probleem!

Check Also

Televisie kijken op je mobiel?

Niets is meer ondenkbaar meer met de hedendaagse techniek. Zo is ook het gedrag van …

TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.