zaterdag , 15 juni 2024
Breakins News
Home » Artikelen » Netflix kijken via je slimme speaker

Netflix kijken via je slimme speaker

De tv bedienen met je afstandsbediening is niet meer van deze tijd, want daar heb je inmiddels veel slimmere systemen voor. Ooit gehoord van een slimme speaker? Dat is een luidspreker die je spraakgericht of via je smartphone opdrachten kan geven zoals het afspelen van muziek, het stellen van vragen en ook het bedienen van andere gekoppelde apparaten zoals je tv.

Slimme TV bedienen met slimme speaker

Een zogenaamde smart tv kan al heel veel meer dan een reguliere tv. Deze is namelijk gekoppeld aan je wifinetwerk waardoor je er apps op kan installeren zoals Youtube en Netflix. Een smart-tv kan daardoor snel gekoppeld worden aan een slimme speaker zoals de Google Home, Sonos One, Apple Homepod of de Bose Home waardoor je de tv voortaan met je stem en via je slimme speaker kan bedienen. Je kunt hem dan aanzetten, bepaalde apps of programma’s activeren, opnemen en pauzeren. Hoef je dus niet meer te zoeken waar die afstandsbediening ook al weer ligt.

Wat als je geen slimme TV hebt?

Heb je nog geen Smart TV, dan kan je die nog steeds wel koppelen aan je slimme netwerk. Je hebt dan wel een verlengstukje nodig zoals een Chrome Cast die je via de HDMI vaak met je TV aansluit. Een Chrome Cast kan je namelijk ook toevoegen aan je slimme thuisnetwerk zoals bijvoorbeeld de Google Home hub. Waardoor je toch de tv kan bedienen via je smartphone en of slimme speaker. Dit is een super oplossing voor Netflix kijkers die niet bij KPN hun TV abonnement hebben. Je kunt dan via de Netflix app een programma starten en doorduwen via je Chrome Cast naar je TV. Zo kijk je toch in HD kwaliteit je nieuwe serie.

Hoe zit het dataverbruik dan?

Veel mensen zijn bang dat ze veel mobiele data verbruiken, wanneer ze via hun smartphone hun tv activeren. Dit is echter niet zo, je huissysteem is gekoppeld aan je wifi netwerk en gebruik dus geen data van je telefoonabonnement. Ook blijft de Chrome Cast niet continu verbinding maken met je telefoon, waardoor ook je batterij er nauwelijks last van heeft. Je kunt dus onbezorgd genieten.

Check Also

Televisie kijken op je mobiel?

Niets is meer ondenkbaar meer met de hedendaagse techniek. Zo is ook het gedrag van …

TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.