zaterdag , 25 mei 2024
Breakins News
Home » Tv kijken op de laptop

Tv kijken op de laptop

 

Tv kijken op de laptop is tegenwoordig iets wat vaak voorkomt. Het voordeel van tv kijken op een laptop is namelijk dat je een stuk groter beeld hebt dan op een mobiele telefoon. Daarnaast ben je er mobiel mee, waardoor je op verschillende plaatsen tv kunt kijken. Daarnaast is het enorm handig wanneer je de televisie moet delen met andere gezinsleden, terwijl jij liever iets ander wilt bekijken als wat de ander op de tv heeft staan.

tv-kijken-op-de-laptop

Welke laptop nodig om tv te kijken?

Op de meeste laptops die in de laatste drie jaar aangeschaft zijn, is het mogelijk om tv te kijken. Het hoeft namelijk niet zo’n zware laptop te zijn welke beschikt over de laatst nieuwe onderdelen. Voor het kijken van tv op de laptop is het beeldscherm voornamelijk van belang. Wanneer je al een laptop bezit is het waarschijnlijk wel mogelijk om deze te gebruiken om er televisie mee te kijken. Ben je echter van plan om een nieuwe laptop aan te schaffen. Dan zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee kunt houden.

Zoals bijvoorbeeld de grote van het beeldscherm. Een 17 inch scherm is een stuk prettiger kijken dan een kleiner scherm. Waarbij de nog grotere schermen vaak de voorkeur hebben bij mensen die vaak gebruik maken van de laptop om er televisie op te kijken.

Daarnaast is de kwaliteit van het beeld uiteraard van belang. Een beeldscherm welke volledig HD aan kan is aan te raden. Echter met de nieuwe technologie en rekening houdend met de toekomst is een beeldscherm welke 4k aan kan, misschien een betere optie. Uiteraard hangt hier ook een ander prijskaartje aan, waardoor de beste keuze voor ieder verschillend is.

Bij de keuze van het beeldscherm is het ook verstandig om na te gaan of het beeldscherm goed te gebruiken is met zonlicht. Zo is een beeldscherm zonder schittering een stuk prettiger in het gebruik.

Naast het beeld is het geluid ook van belang bij het kijken naar televisie op de laptop. Het is dan ook prettig als de laptop beschikt over een mooi helder geluid, welke voldoende hard afgespeeld kan worden. Uiteraard is het mogelijk om externe speakers te kopen, echter is het wel zo handig als dit niet echt nodig is om te tv te kunnen kijken.

ziggo kijken op laptop

Tv kijken op de laptop mogelijk bij verschillende digitale televisie aanbieders

Wanneer je in het bezit bent van een laptop welke geschikt is om televisie op te kijken, dan is het handig als je ook een abonnement hebt bij een digitale tv-aanbieder. In Nederland is er vandaag de dag een ruime keuze aan providers van digitale televisie, waarbij het ook mogelijk is om tv te kijken rechtstreeks op je laptop. Echter zijn er bij iedere provider verschillen te merken in het aanbod.

Het aanbod van de diverse aanbieders van televisie kunnen verschillen in de mogelijkheden van televisie kijken, het aanbod aan zenders, de mogelijkheid om een alles in 1 pakket te bestellen waarbij je ook internet afneemt en de mogelijkheid om tv te kijken binnen geheel Europa of dat een bepaald abonnement enkel te bestellen is op bepaalde postcodes in Nederland.

Hieronder dan ook een aantal aanbieders van digitale tv, waarbij het mogelijk is om je laptop te gebruiken om televisie te kijken.

 

Tv kijken op de laptop met Ziggo

Nog niet zo lang geleden was het mogelijk om gebruik te maken van de Windows 10 app van Ziggo GO. Echter is dit tegenwoordig niet meer mogelijk omdat steeds meer minder mensen hier gebruik van maakte.

Hierop is er een andere manier beschikbaar gekomen om Ziggo tv te kijken op een laptop. Namelijk door met een internetbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox van Mozilla. Met een internetbrowser kun je de website https://www.ziggogo.tv/nl.html bezoeken, waar je na inloggen gebruik kunt maken van verschillende televisieprogramma’s welke Ziggo te bieden heeft.

Wil je toch liever gebruikmaken van een app op je Windows laptop of je Mac? Dan is het mogelijk om de Ziggo GO te installeren op de Chrome en Edge Chromium browser. Dit is mogelijk om naar ziggogo.tv te browsen met de Chrome of Edge Chromium browser en vervolgens op de pop-up melding te wachten. Waarbij de keuze komt te staan om de Ziggo GO app te installeren. Dit alles is in zeer korte tijd te doen, waardoor je al vlot tv kunt kijken op je laptop.

ziggo go tv app op de laptop

Tv kijken op de laptop met NLZiet

NLZiet.nl is een televisie aanbieder welke zich richt op mensen die graag voordelig tv willen kijken via het internet. Deze aanbieder is dan ook een stuk voordeliger vergeleken met verschillende bekendere aanbieders van televisie.

NLZiet heeft een aantal voordelen tegenover andere aanbieders. Natuurlijk te beginnen met een aantrekkelijke prijs. Maar het mooie is ook dat deze service beschikbaar is in de gehele EU. Het kijken naar 37 televisiezenders op demand is live mogelijk. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een jaar lang terug te kijken zonder naar reclames te hoeven kijken.

De dienst van NLZIET combineert de diensten NPO Plus, KIJK en RTL in één applicatie. Hierdoor is het van vele mensen de ideale manier om tv te kijken in HD-kwaliteit zonder kabel op laptop, tablet of mobiele telefoon. Op het moment van schrijven is deze dienst zelfs voor de eerste maand te proberen, waardoor je dus gratis tv kunt kijken op je laptop.

NL ziet kijken op laptop

KPN televisie kijken op de laptop

Ook de bekende (digitale) televisie provider KPN biedt de mogelijkheid om hun diensten te gebruiken op een laptop. Het mooie van hun dienst is dat deze ook beschikbaar is in de gehele EU, waardoor je ook naar Nederlandse televisie kunt kijken wanneer je op vakantie bent binnen Europa.

Wanneer je een abonnement hebt bij KPN, dan is het mogelijk om op hun website tv.kpn.com in te loggen met jouw KPN ID of je abonnementsnummer. Hierna is het mogelijk om de verschillende televisieprogramma’s te bekijken.

kpn online tv kijken op laptop

Andere tv aanbieders die het kijken op je laptop ondersteunen

Naast de drie bovenstaande populaire aanbieders, zijn er vandaag de dag meerdere mogelijkheden om een tv abonnement af te sluiten. Zo is het ook mogelijk om tv op je laptop te kijken wanneer je een abonnement hebt bij de onderstaande providers.

Gratis tv kijken op de laptop

Wil je graag televisie kijken op de laptop, maar wil je hier geen geld aan uitgeven? Dan is het mogelijk om een proefabonnement af te nemen voor een maand bij bijvoorbeeld NLZiet.nl. Let er echter wel op of deze aanbieding nog geldig is. Anders zijn er wellicht andere digitale televisie aanbieders welke acties hebben lopen, waarbij je gratis kennis kunt maken met hun dienst.

Is het voor jou niet nodig om live televisie te kijken? Dan zijn er andere mogelijkheden om gratis naar televisie te kijken op je laptop. Je kunt namelijk gebruik maken van diensten waarbij je uitzendingen terug kunt kijken, zoals bijvoorbeeld rtlxl.nl.

Op die website is het mogelijk om na aanmelding alle programma’s van RTL terug te kijken welke recent zijn uitgezonden. Het is dan ook een ideale website om gratis te kunnen kijken, wanneer het je niet uitmaakt dat het programma’s zijn welke al eerder zijn uitgezonden.

tv gemist kijken op laptop

Films, series en documentaires op je laptop kijken met streamingdiensten

Ook is het mogelijk om series, films en documentaires te bekijken op de laptop door gebruik te maken van de diensten van een streamingdienst. In Nederland zijn er op het moment van schrijven verschillende bedrijven welke deze dienst aanbieden. Door een abonnement af te sluiten, is het mogelijk om onbeperkt te genieten van de beste films, series en documentaires. Hieronder een aantal aanbieders welke bij vele mensen favoriet zijn.

  1. Apple tv
  2. Disney plus
  3. HBO Max
  4. Netflix
  5. NPO Plus
  6. Pathé Thuis
  7. Prime Video
  8. Via play
  9. Videoland
  10. Ziggo Movies en Series

De bovenstaande diensten hebben ieder een divers aanbod. Hierdoor is het mogelijk dat er soms dezelfde films en series beschikbaar zijn. Maar het komt steeds vaker voor dat verschillende aanbieders ook hun eigen films, series en documentaires uitzenden. Hierdoor is het soms lastig om een keuze te maken. Echter is het natuurlijk mogelijk om een streamingdienst op te zeggen en over te stappen naar een ander.

Goedkoop live televisie kijken op je laptop

Wil je het liefst live tv kijken op de laptop, maar er niet al te veel geld aan kwijt zijn. Dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van IPTV. Hiervoor dien je zelf te beschikken over een internetaansluiting en dien je in het bezit te zijn van een speciaal tv-kastje ok wel een IPTV box genoemd.

Met IPTV is het mogelijk om voor een laag bedrag per maand, overal ter wereld waar je een internet verbinding hebt. Gebruik te maken van IPTV, waarbij het soms zelfs mogelijk is om voor nog geen tien euro per maand, 12000 zenders te ontvangen.

Let er echter op dat deze manier van TV kijken op de laptop niet altijd legaal is. Er zijn namelijk aanbieders van IPTV welke televisie zenders uit de lucht plukken, zonder er voor te betalen bij de rechthebbende.

TV Kijken via Internet.eu - Gratis en Live televisie software voor Nederland en België.